Compañía: Teatre de ponent

Ver todas las compañías

El projecte Teatre i Literatura va ser creat l’any 2000 amb el suport del Teatre de Ponent de Granollers. Es tracta d’una proposta adreçada a l’alumnat dels cursos de batxillerat amb l’objectiu d’estimular la lectura i l’anàlisi de les obres que formen part dels currículums escolars,mitjançant la seva escenificació.

És un projecte adreçat als Departaments de Llengua Catalana i Llengua Castellana dels instituts tant públics com privats del territori.

Ens servim del joc del teatre per comprendre millor la literatura. L’apropem als estudiants a través d’un espai suggerent i concret, fora del context escolar: un teatre. Amb una escenografia i attrezzo bàsics, simbòlics; actors i actrius essencials per explicar la història; una il·luminació suggerent; música i la paraula ben dita.
Quins son els eixos que sustenten el projecte?

Una dramatúrgia del text que tingui en compte els personatges i situacions més atractius per als joves, essent fidels al text original i fent una síntesi essencial dels continguts de l’obra.
Un repartiment d’actors i actrius professionals, de gran qualitat interpretativa, i que creuen en el projecte.
Un muntatge sobri que no desviï l’atenció de l’espectador d’allò que és més important: el text, la paraula.
Una durada limitada no superior a 70 minuts més el debat.
Una introducció anterior del tema i una exposició i debat posterior a la representació, en el qual l’alumnat pot intervenir, preguntar o reflexionar en veu alta.
Unes sessions amb un nombre de públic reduït, en teatres que beneficiïn la proximitat de l’espectador amb els intèrprets.

La compañía en L A N A V E :

  • noviembre · 2012

    Para adultos

    Teatro

es_ES